EMMA HØRLYCK

SANGSKRIVER, KOMPONIST & ARTIST

EmmaHørlyck2
EmmaHørlyck1

Emma Hørlycks sange fortsætter med fanen for det danske sprog; for det banale, ægte, uperfekte liv.

For outsideren. Og for historierne.

Med eksperimenterende elementer og dansksproget pop-rock-poesi leger Emma Hørlyck med grænserne. Må den skrøbelige stemme synge Fuckboy Foragt? Må den råbe højt mod magthavere og være sårbar i stress? Kontrasterne taler tydeligt: De vil mere end bare at fortælle. De vil rykke ved noget.


Hun har ingen uddannelse, ingen ”plan B”, intet fast fundament. Emma har siden folkeskolen satset på musikken - og det har allerede båret frugt. Hun var den første i Danmark til at blive optaget på MGK Sangskrivning, men de snævre kasser ødelagde for Emma kreativiteten. Derfor droppede hun ud og begyndte at gå sin egen vej. Det førte til en vigtig mission: Hun vil overbevise det ensrettede 12-tals-Danmark om, at man godt kan bryde ud af kasserne.

I 2018 modtog hun Engelsholm Højskolelegatet af Mads Langer og Engelsholm, og i 2020 udgav hun debutalbummet, “Fra En Drømmer Til En Anden”, der fik god omtale i bl.a. GAFFA og Go’morgen Danmark. Det skulle være blevet efterfulgt af en Danmarksturné, som blev aflyst grundet Corona, og det gav frustrationer nok til at hun blot to måneder efter første udgivelse stod klar med andet album: “KLAR, PARAT, RESTART”.


Udover eget soloprojekt har Emma bl.a. komponeret musik til en række kortfilm, en danseforestilling i samarbejde med Planum Studios (2019) og andre tværkunstneriske projekter.